Schaatsen & slijpen

Bent u op zoek naar schaatsen in Ter Aar? Dan bent u bij Jan Wim Kroon op het juiste adres! Wij verkopen o.a. Zandstra schaatsen en kinderschaatsen van Nijdam.

Schaatsen slijpen in Ter Aar

Ook in Ter Aar komt de winter er weer aan! Maar, om goed te kunnen schaatsen heb je scherpe schaats-ijzers nodig. Met scherpe schaatsen glij je beter over het ijs en doordat je meer grip hebt, kun je ook beter afzetten. Wanneer schaatsen gebruikt worden, worden ze na verloop van tijd bot. Hoe snel ze bot worden is afhankelijk van het gebruik van de schaatsen.

Schaatsen die vooral gebruikt worden voor natuurijs worden sneller bot dan schaatsen die gebruikt worden op de schaatsbaan. Dat kom doordat op natuurijs vaker vervuiling te vinden is zoals zand die dat ervoor zorgt dat je schaatsen slijten.

slijpen schaatsen

Wanneer schaatsen slijpen?

scherp en bot schaatsijzer laten slijpen schaatsen

Hoe weet je wanneer je schaatsen 'bot' zijn? Met andere woorden, wanneer moet je je schaatsen laten slijpen? Hieronder staat een schematische weergave om te kunnen zien wanneer schaatsen geslepen moeten worden. Het is belangrijk te controleren of je schaatsijzers over de volledige lengte van de schaats scherp zijn zoals in de tekening; schaatsen slijten namelijk nooit gelijkmatig.
Weet je het niet zeker of jouw schaatsen geslepen moeten worden? Kom dan vrijblijvend langs, wij geven een eerlijk advies!

Bij Kroon Fietsen kan je jouw schaatsen laten slijpen!

Wij slijpen al meer dan 30 jaar schaatsen! Wanneer je je schaatsen vóór 6 uur langsbrengt in de winkel, dan kan je jouw schaatsen direct de volgende ochtend op komen halen. Soms kunnen wij zelfs nóg sneller slijpen, dit is echter afhankelijk van hoe druk het is. Bel gerust even als u vragen heeft over hoe snel uw schaatsen geslepen kunnen worden, want soms kan het zelfs al binnen enkele uren.

Noren slijpen, Kunstschaatsen & ijshockeyschaatsen slijpen.

Er zit verschil in de manier waarop schaatsen geslepen moeten worden. Zo bent u verzekerd van een correcte aflevering waar u weer lang plezier van zult hebben!

  • Noren worden geslepen op een speciale machine voor de juiste ronding en grote oneffenheden. Daarna worden ze met de hand nageslepen met een speciale slijpsteen.
  • Voor kunst- en hocheyschaatsen hebben we een speciale slijpmachine voor de juiste holling.

Vragen?

Heeft u vragen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op!